Hvorfor bruke en forsikringsvelger når du kjøper forsikring?

Hvorfor bruke en forsikringsvelger?

En forsikringsvelger lar deg både sammenligne prisen på forsikringer, men også hvor godt forsikringene dekker deg i tilfellet uhellet er ute. Slik at du kan gjøre en informert kost-nyttevurdering når du kjøper forsikring.


Når du skal velge forsikringsselskap er det viktig at du ikke bare tenker på hva forsikringen koster, men også passer på at du har oversikt over hvor godt dekket du er. Ser du bare på pris så risikerer du at når uhellet først er ute at du ikke får dekket skader eller tilfeller du hadde regnet med.


Det er heller ikke automatisk slik at de dyreste alternativene dekker best. Mange av de store forsikringsselsapene vil ha deg til å tro at jo mer kjent et forsikringsselskap er jo tryggere er du, men dette er langt i fra noe du bør stole på. Faktisk så kan det være stikk motsatt i noen tilfeller, store forsikringsselskaper kan nemlig utnytte merkenavnet sitt til å selge deg en forsikring som ikke dekker like bra som konkurrentene.


Å sammenligne er gjerne svært tidkrevende, det tar MYE tid bare å innhente pristilbud fra de ulike selskapene - men skal en på toppen av dette også sette seg inn og sammenligne vilkårene knyttet til tilbudene er dette en oppgave som virker nesten uoverkommelig for mange av oss.


På tross av at mange av de store selskapene ikke ønsker et særlig transparent marked, så finnes det tjenester som lar deg sammenligne begge både pris og kvalitet. En forsikringsvelger du kan bruke er en tjeneste som heter Kasko.no. Denne tjenesten henter inn priser for deg automatisk, og den viser også hvor mange Defaqto-stjerner forsikringene har - slik at du kan gjøre en kost-nyttevurdering i forhold til hvilken forsikring du vil ha. 


Defaqto-stjerner er bransjestandarden vi selv bruker for å fortelle hvilke forsikringer som er best. Helt enkelt fortalt er det en uavhengig og faktabasert vurdering av hvor god en forsikring er. Om en forsikring er 5 stjerner så er denne blant de aller beste forsikringene i sin kategori, om forsikringen har 1 Defaqto-stjerne så er dette antakelig en forsikring du bør styre unna.


Mer informasjon: